Maak een sterk surfboard met karton!

Een surfboard van karton, hoe is dat mogelijk?

Surf liefhebber Mike Sheldrake ontdekte dat karton een heel goed alternatief voor foam kan zijn. Door de slimme constructie is het beresterk en ook nog eens een milieuvriendelijker alternatief. Het karton zorgt voor de juiste stevigheid en de perfecte vorm.

Om het geheel waterdicht te maken, wordt net als bij foam boards, een huid van epoxy aangebracht. Ook wel 'surfboard glassing' genoemd. Een leuke bijkomstigheid is dat door de open structuur van de constructie en de transparante epoxy het surfboard doorzichtig blijft! Dat geeft deze surfboards echt een unieke look!

Bouw hem zelf!

In samenwerking met Westkustsurf biedt DIP kant-en-klare, kartonnen surfboard kits aan. Het karton wordt laser gesneden en netjes verpakt bij jou afgeleverd. Er is keuze uit maar liefst 9 verschillende modellen (klik hier om deze te bekijken)! Wat je zelf nog moet doen is het in in elkaar zetten van het bouwpakket en vervolgens het 'glassen'. Epoxy wordt niet meegeleverd bij het product. Op internet is eindeloos veel informatie over de juiste epoxy te vinden, zodat je hierin de keuze maakt die jij het mooist vindt. Kijk ook eens deze video van een Japanner die jou al voor ging.

Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan ook je eigen fin(s)! Op westkustsurf.nl lees je meer over hoe je deze kan 3D printen.

 

Waar kan ik beginnen?

Ga naar ons kartonnen surfboards overzicht op byDIP.nl en kies jouw model! Wij zorgen dat hij zo spoedig mogelijk bij jou op de deurmat ligt. Bouw hem snel af en je kan er dit surf seizoen nog van genieten!

Succes!